👍 Proč si ji přečíst: Spisovatelský evergreen a fascinující průvodce světem psaní od mistra hororu Stephena Kinga. Kniha je rozdělená do dvou částí: v první, autobiografické části, autor otevřeně sdílí životní zkušenosti, které posbíral na své cestě za úspěšnou spisovatelskou kariérou. Druhá část se pak soustředí na praktické tipy pro začínající i pokročilé autory a odhaluje vše, od základních stylistických pravidel až po složitější koncepty budování postav a vytváření atmosféry. Nabízí pohled do zákulisí tvorby bestsellerů a ukazuje, že psaní není jen o talentu, ale především o vytrvalosti a disciplíně. Pokud milujete psaní a toužíte získat inspiraci pro vlastní tvůrčí cestu od jednoho z nejúspěšnějších autorů současnosti, tato kniha je pro vás jako dělaná!

❤️ Co mi dala: Pro mě osobně mega užitečná knížka! Konečně jsem pochopila základní pravidla tvůrčího psaní, aniž bych měla pocit, že je to ta nejnudnější a nejkomplikovanější věc na světě. Mimo to jsem také v přímém přenosu viděla, že i příručka se dá napsat čtivě a zábavně. Pro mě osobně tak byla kniha nejen učebnicí, ale také velkou inspirací v tom, kam až by mohlo být možné posunout i mou vlastní tvorbu. Musela bych tomu však dát MNOHEM víc než dosud. Nicméně když jsem viděla autorovu neuvěřitelnou slovní zásobu, říkala jsem si, jestli bych ze studijních důvodů neměla při nejmenším začít číst aspoň trochu té beletrie. No, zatím to nechávám zrát😀

5 z 5: Je to taková klasika, kterou by si měl přečíst každý, koho zajímá téma tvůrčího psaní. Rady v ní jsou přímočaré a snadno aplikovatelné, což z knihy dělá neocenitelný zdroj pro každého, kdo sní o kariéře spisovatele. Dá vám však nejen dávku pulzující motivace nebát se pustit do vlastní tvorby, ale rovnou vám vdechne i řádnou porci lásky pro toto řemeslo. A právě to z ní podle mě dělá víc než jen pouhou knihu o tom, jak psát - je to kniha o tom, jak žít život plný smysluplné tvořivosti a vášně pro slovo.