👍 Proč si ji přečíst: Znáte autora knihy Tonyho Robbinse? Pokud ano, asi vám nemusím objasňovat, co tím myslím, když řeknu, že vás v této knize naučí některá svá kouzla. Pokud Tonyho neznáte, tak si ho rozhodně nejdřív vygooglete (nemáte zač) a teprve pak se dejte do čtení této recenze - bude na vás pak působit zcela jinou silou. Autorovo charisma a schopnost vypálit lidem díru do hlavy už jen pouhým pohledem, dotykem nebo několika slovy a totálně jim tím změnit život, je již pověstná. Ať už je to ve výsledku jakákoliv technika nebo jejich kombinace, které při svých vystoupeních a práci s lidmi používá, jednu z nich používá zcela zjevně a velmi intenzivně: NLP. Neurolinguistické programování. A přesně to, jak lidský mozek na povel přeprogramovat na zcela jiný způsob uvažování, vás bude v této knize učit.

❤️ Co mi dala: Začátek knížky se mi moc líbil. Byla taková nakopávací, ve stylu: nefňukej, všechno máš ve své moci, tak s tím něco udělej. A pak se knížka z toho, jak v sobě najít sílu, překlopila do toho, jak využívat NLP pro ovlivňování druhých. A to už pro mě moc ok nebylo. Jakože jo, bylo zajímavé zjistit, jak to ten Tony Robbins dělá, že tak zázračně "napravuje" lidi, ale neměla jsem z toho dobrý pocit. Z knihy jsem si tak odnesla zejména dvě věci: silnou dávku motivace míň se z některých věcí po*írat (nebo si z nich aspoň nedělat takovou hlavu), ale taky respekt k tomu, co NLP umí, a uvědomění o nutnosti přistupovat k němu s velkou pokorou.

3 z 5: I když měla kniha spoustu dobrých myšlenek, přišla mi moc tlustá na to, kolik toho dokáže do běžného života dát… Já osobně bych knížku doporučila asi jen těm, co se o NLP skutečně vážně zajímají a chtějí se o něm dozvědět víc. A pak také těm, komu na jejich psychiku nějaké lehčí kalibry nezabírají. Pro potřeby běžného člověka jde v rámci NLP podle mě zbytečně moc do hloubky.

🎧 Pokud by pro vás kniha byla v tištěné formě hůře stravitelná nebo se vám ji už nepodařilo sehnat, můžete si ji koupit i v audioverzi - odkazy na ni najdete v lincích níže 👇