👍 Proč si ji přečíst: Název knížky zní bombastičtěji, než je samotný obsah knížky. Nejdůležitější myšlenka z knihy je informace, jak byste jako vedoucí měli pracovat na rozvoji svých lidí v týmu: že byste se měli zaměřit na to, jaký má kdo talent a silné stránky. Ty mu pak máte pomoci dál rozvíjet a podle nich mu i nalézt odpovídající pracovní náplň. Ne ho nutit pracovat na svých slabinách, jak se to obvykle v praxi děje. No a pak zde rozhodně stojí za zmínku i teze, že zaměstnance v práci povyšujeme až na úroveň, na kterou nestačí (Peterův princip), takže ve výsledku máme na manažerských pozicích spoustu nekompetentních lidí. A špatní nadřízení jsou poté zmiňovaní jako nejčastější důvod pro odchod zaměstnanců z firem.

❤️ Co mi dala: V první řadě zajímavé informace z průzkumů dělaných Gallupovým institutem. Získala jsem také vodítko, na co se v rámci rozvoje svého i lidí v týmu soustředit a na co se vykašlat. No a jako side effect jsem zjistila, že když chci, tak se fakt dokážu přemoct a dočíst do konce i tu nejvíc nudnou knížku 😀

3 z 5: Nejvíc zdlouhavé čtení ze všech nejvíc zdlouhavých čtení na světě. Kniha má dobré myšlenky podložené výzkumem, ale vlezly by se na třetinový rozsah knihy. Nicméně informace zde obsažené jsou samy o sobě zajímavé, velmi podnětné a stojí za to je znát (proto i ty 3 hvězdy). Jen myslím, že by stačilo najít si pouze nějaký výtah na internetu - ta omáčka kolem, která tvořila prakticky 2/3 knihy, pro mě už neměla žádnou další přidanou hodnotu.