*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Autorka měla hezkou myšlenku - napsat knihu o tom, jak být dobrým člověkem. Vznikl z ní ale moralizující dojmologický blogísek.

Nejčastěji používaným obratem je "podle mého názoru" nebo "například já" následovaný průpovídkou, že ale ani autorka není dokonalá, načež vytahuje další, už asi padesátý příklad ze svého života, na kterém demonstruje chybu, které se dopustila (na druhou stranu všechna čest za tuto schopnost sebereflexe). Autorka si navíc v knize tolikrát poléčí svůj osobní názor na osobu Donalda Trumpa (kterého samozřejmě nesoudí!), že ji prostě nelze brát vážně.

Plytká knížka, která jen celou dobu klouže po povrchu a uděluje nefunkční rady. Ne, že by informace z ní byly vyloženě špatné, ale tvoří je jen výtahy z už milionkrát citovaných klasických seberozvojových knih a studií, aniž by jim autorka dodávala nějakou další přidanou hodnotu.

Kniha, která přesvědčí jen přesvědčené, na víc podle mě nemá. Doporučila bych ji k přečtení pouze někomu, kdo nikdy žádnou seberozvojovou knihu nečetl.

Ale proč by si ji měl přečíst, to věru nevím...