*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Knížka je teňoučká - měla jsem ji přečtenou během odpoledního spánku prcka. To mi přijde ideální zejména v situaci, kdy vám zrovna dochází nápady na to, jak si s dítětem hrát, a máte tak možnost nasát inspiraci během pár hodin.

Knížečka je souborem tématických tipů na rozvojové činnosti s dítětem 6-24 měsíců, které se odehrávají na stolečku. Jednou spolu zkoumáte barvy, jindy tvary, učíte se mýt ruce, apod.

Zpětně vzato bych s přečtením knížky nečekala tak dlouho (až bude prcek sám sedět), protože on ten stoleček ve výsledku není až tak podstatný - hry se dají přenést i na podlahu nebo hrací podložku.

Moc se mi líbilo, že jsem získala jednoduchý přehled toho, jaké druhy hraček by nám doma neměly pro prckův rozvoj chybět. A taky co je fakt potřeba koupit (případně kde to sehnat), nebo co se dá snadno vyrobit z věcí, které máme doma. V tomhle jsem byla fakt lama a neměla absolutně páru, co pořídit, aby toho nebylo doma zbytečně moc a aby to vážně k něčemu bylo (fotky polic plných plyšáků, se kterými si nikdo nehraje, asi známe všichni). A tohle všechno jsem díky této knížce jednoduše získala.

Taky mi pomohly tipy na různá témata, která můžu s prckem rozvíjet, aby získal všeobecný přehled a zároveň to nebyla nuda ani pro mě.

Nečekejte ale podrobné návody na hru - spíš inspiraci, co na stoleček (či poličku) dát a jak jej obměňovat, zbytek už bude na vás.