👍 Proč si ji přečíst: Pokud máte za sebou nelehkou minulost, která vám nedovolí jít dál, pokud se bojíte udělat nějaké rozhodnutí nebo občas míváte pocit, že se proti vám spikl celý svět, takhle malá knížka by vám mohla být dobrou inspirací. Její autor si prošel hodně mírně řečeno "nelehkým" dětstvím a zdálo se, že jeho jediným osudem bude život kriminálníka. To se však nestalo. Sam sebral veškerou svou kuráž a dokázal svůj život od základu změnit. Teď k tomu inspiruje druhé. Až příliš často se vymlouváme na špatně rozdané karty nebo na všechny ty okolnosti, se kterými "nemůžeme nic dělat". Takhle kniha vám ukáže, že je to jen úhel pohledu. A že ve svých rukou máte daleko víc, než si myslíte. Všechno, co potřebujete, je trocha kuráže. A tato kniha vám ji dodá!

❤️ Co mi dala: Žádné očekávání a nakonec celkem příjemné překvapení. Nejpřínosnější pro mě bylo pokoušet se vžívat do autorových příběhů a říkat si, jestli bych v tu chvíli měla stejnou kuráž i já. A v mnohých ne. Byla to přínosná revize toho, jaký druh strachů ještě nemám zpracovaný. A taky toho, co je pro mě na rozdíl od jiných lidí naopak překvapivě jednoduché. Podobnou potřebu srovnávat a revidovat svého vnitřního poseroutku a výmluvátora jsem měla i teď při čtení knihy "Život na zelenou". Tady tohle zvědomování je suprovní cvičení! Dělám ho moc ráda, protože když se povede, je prakticky půlka práce na odbourávání strachů za mnou 🙂

⭐ 4 z 5: Taková malá milá knížka, která vede k zamyšlení a podněcuje k odvaze žít život smysluplně a podle vlastních představ. Líbilo se mi, že autor téma kuráže rozebíral z více úhlů a že z knížky zároveň nebyl cítit nějaký dogmatismus či jeden "správný" směr. Celé to tak nějak fajn balancovalo mezi vlastním příběhem autora a snahou doložit vlastní zkušenost i nějakou tou studií. Příběhy v ní byly sice často vybrány dost účelově, ale byly k věci a dala se z nich vzít hezká inspirace. Z mého hlediska příjemná knížka.