👍 Proč si ji přečíst: Protože máte pocit, že jste asi smolař nebo co. Víte, po čem toužíte a jak byste chtěli žít, ale vždycky se to nakonec nějak zvrtne. Jakoby vám to nebylo přáno. Nebo? Autor má odvážnou hypotézu - tvrdí, že si za to patrně můžete sami. Ve skutečnosti totiž nevěříte, že si vámi vytoužené štěstí zasloužíte. Ať už se jedná o vztahy, peníze nebo práci, která by vás bavila. Myslíte si, že děláte všechno proto, abyste dosáhli úspěchu v té či oné oblasti, ale pravdou je, že svůj úspěch zároveň nevědomě sabotujete. Proto se vám jej doposud nepodařilo dosáhnout. Jak včas zastavit negativní myšlenky a chování? Jak sami se sebou pracovat a vyjít skutečně vstříc životu, po kterém toužíte? Dozvíte se v knize!

❤️ Co mi dala: Ta knížka nebyla špatná a mluvila o zásadních věcech, jen jsem měla pocit, že kdybych ji četla před lety, kdy jsem se začala o nějakou psychoterapii poprvé zajímat, tak bych její myšlenky ještě nedokázala uchopit, a teď, když už jsem se v mnoha věcech posunula, pro mě už zase nebyla tolik převratná. Ve výsledku ale představovala velmi čtivou revizí mých svetonázorů a předsudků a takový úklid není nikdy na škodu.

3 z 5: Autor knihy je známý svým přímočarým a peprným projevem, ale žádný strach, nejedná se o nic jiného než o trochu moderněji pojatou psychoterapii. Jeho první knížka Odse*te se se mi však líbila víc - přijde mi, že v ní dokázal lépe udeřit hřebíček na hlavičku. Tady jsem měla pocit, jako by tím kladivem mlátil celou dobu všude kolem a ne a ne ten hřebík pořádně trefit. Ale pokud ve vás téma "smolaře" rezonuje a opravdu dokážete myšlenky z knihy kvalitně vstřebat, může pro vás nakonec představovat skutečně transformační čtení!