👍 Proč si ji přečíst: Robin S. Sharma je známý autor motivačních knih. Takových těch prvoplánově motivačních. Navíc psaných formou literárně ne příliš sofistikované beletrie, takže pokud ulítáváte na umělecky propracovanější literatuře, patrně se při čtení občas trochu pousmějete. Ale Robin moc dobře ví, co dělá. Do primitivního příběhu zakomponuje všechny poučky ze seberozvojových knih a přiměje je tak přečíst a emočně vstřebat i ty čtenáře, pro které by jinak byla suchá non-fiction literatura neskousnutelná. Zde konkrétně vypráví o setkání Podnikatelky a Umělce, kteří odcestují na ostrov Milionáře, který je učí ranním rituálům a mentálním cvičením - díky nim dojdou k vnitřní transformaci a zvýší svou produktivitu i pocit štěstí. No prostě...pokud dokážete přehlédnout styl, jakým je kniha napsaná, a necháte se inspirovat jejími myšlenkami, má potenciál ukázat vám cestu k osobnímu růstu a pomoci vám provést zásadní životní změny.

❤️ Co mi dala: Netajím se tím, že vždycky dočtu i blbé knížky. Jedním z důvodů je i obava, že knihu odsoudím příliš rychle a nakonec přijdu o něco fakt hodnotného. A tohle byl přesně ten případ! Kniha ke mně nakonec promluvila až tak moc, že se dostala do mého výběru TOP 12 knížek roku 2022. Kdybych ji četla ve dvaceti, věřím, že by pro mě byla life-changerem. Ted' už v ní pro mě po tolika letech práce na sobě tolik nového nebylo, ale jednak neškodí si dobré věci připomenout, a hlavně: z nějakého záhadného důvodu ve mně kniha podněcovala hodně nápadů, které se jí samotné vůbec netýkaly. Ve výsledku jsem tak z ní přese všechno velmi těžila.

5 z 5: Blběji napsanou knihu jsem snad neviděla. Ještě v první čtvrtině jsem si pořád říkala WTF?! Červená knihovna by proti tomu byla veledílo! Ale sakra těch hodnotných myšlenek v ní! Vše, co potřebujete o seberozvoji vědět - tak bych ji nazvala. Já sama ji mám dokonce ve svém seznamu několika knih, ke kterým se chci v budoucnu znovu vrátit. Už tohle je samo o sobě asi ta nejlepší reference, kterou vám za sebe mohu dát... Takže nikdy bych tomu nevěřila, ale nemohu jinak, než vám tuto knihu doporučit 🙂