👍 Proč si ji přečíst: Jestli věříte na to, že když si budete něco hodně přát, splní se vám to, budete pro tuto knížku ta správná cílovka. Tím spíš pokud máte rádi ezo pojetí tohoto přístupu, rajcují vás slova jako afirmace, manifestace, vesmír, atp. a film "Tajemství" vám přišel jako ten nejlepší, jaký jste kdy viděli 🙂 Kniha se zaměřuje na pozitivní nastavení mysli a budování silné víry v to, že nic není nemožné, pokud to budete opravdu hodně chtít. Učí, jak správně svá přání formulovat a věnuje se i našim zažitým myšlenkovým vzorcům, které si neseme již z dětství a které nám mohou bránit v tom, abychom si svá přání skutečně dokázali plnit. Autor teorii prokládá řadou cvičení a sdílením příkladů z vlastního života, na kterých se snaží demonstrovat funkčnost popsaného přístupu.

❤️ Co mi dala: Takhle... V principu s tou knížkou souhlasím. Víra a pozitivní myšlení skutečně dokážou pohnout s mnoha ledy. Hodně jsem ale zápasila s ezo-žargonem, v jakém je kniha napsaná. Pokud si za "přání" dosadím "vizi" "universum" náhradním několika "konfirmačními zkresleními" a "vysílání přání" pojmu jako "práci s podvědomím a NLP", dostanu stejný výsledek, jen už to nebude takový magic 🙂 Líbila se mi část věnovaná myšlenkovým vzorcům - cvičení mi pomáhala šikovně odhalit nevědomé světonázory, kterými se sama zbytečně blokuju, a taky mi přišlo zábavné vytvořit si myšlenkovou mapu všeho, čeho bych v budoucnu ráda dosáhla. Zbytek byl pro mě, přiznám se, spíš trochu úsměvným čtením.

3 z 5: Neodrazuji od jejího přečtení, myšlenka knížky je dobrá a kniha jako taková má v sobě určitě pár užitečných cvičení, ale chce to teda při jejím čtení zapojit notnou dávku kritického myšlení.