👍 Proč si ji přečíst: Pokud cítíte všudypřítomné obavy, neustále se o něco strachujete, nedokážete vyhnat starosti z hlavy - prostě když vás vaše myšlenky žerou za živa, může být tato knížka příjemně zklidňujícím elementem a zároveň možná i nakopávačem k tomu s těmito černotami jednou provždy zatočit. Upozorňuju, že kniha nepracuje s klinickými diagnózami, ale předpokládá, že jste "zdravý" jedinec, který má prostě jen příliš bujný mozek s malým permoníkem, co furt do něčeho kutá. Kniha je psaná laskavým tónem a rady v ní se pohybují od těch úplně basic až po filozofickou rovinu. Věřím, že si v ní tedy každý najde to své!

❤️ Co mi dala: Knížku jsem četla v březnu 2020 - zrovna v době, kdy lidi panicky brali útokem těstoviny a toaleťáky a měli jsme pocit, že se už jen z pohledu na ostatní lidi nakazíme smrtelnou chorobou. V té době kniha pomohla zejména mému muži, který je od přírody starostlivější než já - bylo vidět, jak se díky ní stává uvolněnějším a přechází z emočního strachu zase víc do kritického myšlení, kdy byl schopný reálné nebezpečí daleko střízlivěji vyhodnotit. Mně osobně zase pomohla vyklidnit hlavu od pracovních 💩 Dokázala jsem najedou na to všechno kouknout tak nějak víc z nadhledu a upřímně si nastavit mindset, že když nejde o život... Pro mě to v té době byla knížka, o kterou jsem se mohla opřít a vyhrabat se tak snáze z blbých myšlenek. Fakt se mi moc líbila!

5 z 5: Spolu se 7 návyky matka dnešních rozvojových knížek - je v ní základ snad všeho. Nádherná moudrá knížka. Pohladí, dodá klid v duši. Neuvěříte, že byla napsaná už před tolika lety! První věta začíná slovy "V roce 1909 jsem patřil k nejnešťastnějším mladým mužům v NY." - sranda, že lidi v dnešní době řeší úplně ty samé nepořádky v hlavě jako před víc než sto lety, že?😀