👍 Proč si ji přečíst: Jestli si nejste jistí, jak s malým miminkem správně manipulovat, v této knize najdete vše podstatné od nošení v náručí, šátku i nosítku, přes koupání a oblékání, až po základní info o psychomotorickém vývoji dítěte a jeho přirozené podpoře. Jako bonus získáte i tipy na kompenzační cvičení pro rodiče, které přinesou úlevu značně namáhaným zádům (kdo ještě nenosil dítě celé dny v náručí, nepochopí). Co ale oceníte určitě, je to, že ke knížce dostanete také přístup k videím, kde je vše hezky názorně a srozumitelně ukázáno. Díky knížce získáte jistotu ve svých pohybech a vědomí, že je miminku vaše manipulace příjemná a nezaděláváte mu na nějaký pozdější problém.

❤️ Co mi dala: Jsem opravdu ráda, že jsem si knížku přečetla - moc mi pomohla. A mému muži také. Už jsem to tu zmiňovala dříve - poprvé v životě jsme oba malé miminko drželi v náručí až v porodnici, kdy se na svět vylíhl náš prcek. Jo, něco si natrénujete v předporodním kurzu, ale panenka a živé dítě je fakt krapet rozdíl. Nějaká intuice samozřejmě taky funguje, ale občas to chce více pokusů (a omylů), než přijdete na to, jak to udělat, aby šly změny poloh miminka plynuleji, převlékání rychleji, přebalování a koupání veseleji. A přesně v tomto všem nám knížka pomohla. Z miminka tak nebyl pokusný králík našich neohrabaných pohybů, ale spokojený uzlíček vrnící v náručí (pokud teda zrovna neřval, protože mu nešlo usnout, ale to už je jiný příběh 😀).

4 z 5: Takhle... Co se formy týče, knížce by hodně prospěl editor - často se v ní na více místech opakují ty samé odstavce a některé části připomínají spíše vykopírované slidy s velmi heslovitým způsobem vysvětlení. Ale obecně mi co do obsahu přišla skvělá a díky doprovodným videím neskutečně nápomocná. Můžete si samozřejmě na internetu najít jakákoliv videa, která vám v tomhle ohledu mohu také pomoci, ale pokud máte rádi informace i v psané formě, tato kombinace kniha + video pro vás bude skvělá volba. Obzvlášť pokud jste, co se dětí týče, podobně nepolíbené lamy, jako jsme byli já a můj muž 🙂