👍 Proč si ji přečíst: Pokud jste dříve něco od tohoto autora četli, už asi tušíte, co máte čekat. Pokud se s Gary B. Bishopem setkáváte poprvé, pak vězte, že peprnější název knihy zcela odpovídá jeho stylu psaní - bez okolků přímo na komoru. Nenechte se ale zmást, jeho knihy jsou fakt velmi kvalitní formou psychoterapeutické literatury, která se snaží svým čtenářům změnit perspektivu vnímání témat, která jsou pro nás někdy obtížně zpracovatelná. V této knize se konkrétně zaměřuje na čtyři oblasti: na lásku, ztrátu, strach a úspěch. Pokud máte jakékoliv nepříjemné pocity spojené s kteroukoliv z těchto oblastí, knížku si přečtěte. On to ten Gary prostě nějak umí, že přesně ví, co vám jede v hlavě, a dokáže vám rozsvítit jiný úhel pohledu - takový, co je méně bolestný a blokující, takový, co přinese úlevu a nadhled.

❤️ Co mi dala: Autorův styl nemusí sedět každému, ale ve mně prostě rezonuje. Jeho snaha o rozbití klasických světonázorů a vzorců, které nás brzdí na cestě za svobodnějším životem, na mě fakt hodně funguje. Konkrétně tuto knížku jsem četla v době, kdy jsme se čtvrtým měsícem sžívali s malým mimčem, a neuvěřitelně mi v té době pomáhala nebrat se tak vážně, když jsem měla pocit, že už se z celé té nové situace zaručeně zblázním. Přiznám se, že, si z ní vzhledem k době, kdy jsem ji četla, nepamatuju tolik, kolik bych pojala za normálních okolností, zůstal mi z ní ale vrytý ten pocit. Pocit, že všechno bude zase dobrý. Ale i ten se v té době zcela zásadně počítal 🙂

4 z 5: G. J. Bishop je zpět! Jak mi jeho druhá knížka Přestaňte řešit h*vna přišla slabší, tak tahle už zase krásně jede na vlně jeho první knihy Odse*te se (která mimochodem patří do mých osobních TOP 5). Poslední kapitola, která měla být jakýmsi vyústěním všech předchozích myšlenek, se podle mě povedla méně než zbytek knížky, ale celkový dojem z knihy je moc dobrý a hodně mě ji bavilo číst!