👍 Proč si ji přečíst: Kniha vtipně a s lehkostí popisuje nejčastější mylné představy, které mají lidé o vztazích, čímž si je zbytečně komplikují nebo jejich dobré fungování zcela znemožňují. Autor je známý vztahový terapeut, který knihu obohacuje nejen o aktuální, studiemi ověřené informace, ale zejména o pestré a trefně vypovídající příběhy jeho vlastních klientů, ve kterých se nejednou poznáte. Knížka vám rozhodně přinese hodnotu, ať už aktuálně ve vztahu jste nebo nejste, ať už jej chcete nebo nechcete. V nějakém druhu vztahu totiž žijeme vždycky, ať už s rodiči, dětmi nebo našimi přáteli, a i zde nové poznatky z knihy jistojistě využijete!

❤️ Co mi dala: Ach, kdybych si ji tak přečetla už před lety, třeba bych se nerozvedla! Nebo bych se rozvedla daleko dřív 😀 Těžko říct. Každopádně jsem musela přečíst stohy knih a absolvovat dva roky v encounter skupině, abych se naučila to, co autor dokázal tak brilantně a jednoduše vměstnat do této jedné malé knížky. Knihou jsem se tak nechala obohatit spíše o pro mě nové informace například v oblasti fungování polyamorních vztahů. A taky mám teď konečně jednu jedinou knížku, kterou dokážu doporučit každému, kdo by si rád své vztahy zlepšil či vyřešil. Každopádně to pro mě bylo nadmíru super čtení!

5 z 5: Doporučuji nejvíc, jak mohu - přečtěte si ji. Je malá a moc čtivá, dáte ji za chviličku, a je to fakt ta nejlepší kniha o vztazích, jakou jsem doposud četla. Konečně někdo napsal moderní knížku, která je postavena na nejnovějších studiích a zohledňuje situaci ve 21. století! Už to fakt po všech těch Plzácích a Uzlech, kteří se za ta léta v oblasti vztahů napáchali nemálo škod, fest potřebovalo! Mimo jiné si obrovsky cením také pestrosti knihy, která se dívá na vztahy snad ze všech úhlu pohledu a neopomíjí ani jejich nemainstreamové podoby. Přečtěte si ji. Fakt. Ideálně i vícekrát...