*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Autor mě hned v úvodu namlsal slibem, co všechno mi kniha přinese, ale po první třetině jsem z ní popravdě měla docela meh pocit. "Zase další povrchní kniha o stokrát napsaných věcech bez nové přidané hodnoty," říkala jsem si. Ale nakonec mě, musím říct, docela příjemně překvapila!

Sympatický mi byl zejména framework pro tvorbu vize našeho vysněného života a kroků, jak se k němu postupně dopracovat. Ne že by šlo o nějakou převratnou záležitost, ale autorem navrhovaný postup má hezké kouzlo ve své jednoduchosti a přinesl mi několik aha momentů.

Například to, jak je při vytváření vize důležité pracovat s místem, ve kterém se má moje budoucnost odehrávat. Nebo jaké různorodé zdroje můžu k jejímu dosažení využívat - spousta z nich by mě dřív vůbec nenapadla.

Knížka dodává odvahu uvěřit, že svou budoucnost má každý ve svých rukou, a zároveň dává nástroje pro její zhmotnění (třeba uvědomění jak moc důležité je obklopit se těmi správnými lidmi a kde je hledat).

Domnívám se, že pro úspěšné naplnění naší budoucnosti bude patrně potřeba ještě několik dalších věcí, které už kniha nezmiňuje, ale jako základ - zejména pro lidi po škole nebo při potřebě razantních životních změn - ji beru.