*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Tahle knížka pro mě byla velkým překvapením. Bála jsme se, že půjde o další bullshit motivační knihu, ale ty jo, měla bych se jí za to omluvit.

Za prvé ji napsal skutečný odborník - kouč, který se mentálním koučinkem zabývá už hezkou řádku let a spolupracuje s top špičkovými sportovci, podnikateli a celebritami, není to žádný miliontý so-called "kouč", co si přečetl dvě příručky, vyzkoušel si doma deset minut meditovat a hned jde ostatní učit jak na to.

Za druhé - model vytvoření vlastní druhé osobnosti, která se bude v konkrétních situacích chovat tak, jak jste se vždy chtěli zachovat vy sami, ale moc se vám to nedaří (chcete vystupovat klidně a sebevědomě, ne tak zmateně a ušlápnutě jako doteď, chcete plnit svoje úkoly, ne je pořád prokrastinovat, apod.), je fakt bravurně propracovaný.

Žádné "udělej A a ono se pak samo stane B". Ne. Je to sofistikovaně vystavěný proces postavený na tom, jak funguje naše psychologie. Něco jako heslo "fake it until you make it", ale na steroidech.

Je za tím potřeba hodně tréninku, takže ještě neumím říct, jak moc to funguje, ale myšlenka je to nadmíru zajímavá a rozhodně stojí za vyzkoušení!