1:11 h dlouhá jednohubka z dílny Seduo.cz o tom, co znamená fungovat agilně. Kurzem vás provede Jarek Procházka - zapálený agilní evangelista, kterého si jako odborníka velmi vážím.

Tentokrát si na sebe vzal nelehký úkol - vysvětlit během hodiny něco, co Scrum Masteři studují i několik let. A i přes mou lehkou počáteční skepsi musím uznat, že se mu to nakonec vážně povedlo!

V čem vidím největší hodnotu:

V souvislosti s posledním zmíněným bodem je však potřeba podotknout, že se bude často jednat spíše o kontext velkých firem. Pokud patříte do startupu nebo malé firmy, bude pro vás hodně věcí, které videokurz řeší, nerelevantních. Ale zas to může být dobrá prevence do budoucna, pokud plánujete růst 😉

Co se týče cílovky, jako agilní matador si sice díky kurzu také utřídíte myšlenky, ale školení jako takové je určeno spíše pro lidi, kteří o agilním způsobu fungování buďto nikdy neslyšeli, nebo se s ním u nich ve firmě teprve začíná experimentovat. Kurz jim pomůže pochopit, co to pro ně znamená, na co se připravit a jak na to, aby z toho dokázali vytěžit co nejvíce (a taky jak se bránit fake-agilu, který je u nás ve firmách bohužel stále hodně rozšířený).

Obecně bych videokurz jeho cílové skupině doporučila. Myslím, že se Jarkovi povedlo až neuvěřitelně dobře skloubit srozumitelnost pro nováčky a praktičnost pro pokročilejší diváky. Je však potřeba počítat s tím, že je s ohledem na délku kurzu každá vyslovená věta důležitá a má své opodstatnění - studujte jej tedy opravdu pozorně!

ℹ️ Pokud vás videokurz zaujal, najdete jej na stránkách www.seduo.cz. Aktuálně je za sníženou zaváděcí cenu 623 Kč. Délka kurzu je 1:11 h, jazyk čeština.