👍 Proč si ji přečíst: Pokud se chcete v rychlosti dozvědět, jak by v dnešní době mělo fungovat moderní HR, dejte si ochutnávku ve formě této knihy! Obsahuje popis všech základních HR procesů v novodobém kabátě. Autorka je známou lektorkou a konzultantkou v oblasti agilního fungování firem, která působí v ČR i v zahraničí, takže zkušenosti z různých firem má více než pestré. Přestože je každá firma jiná, všechny mají něco společného - pracují v nich lidé. A tito lidé nejsou pouhé zdroje, natož stroje. Mají své emoce, strachy a motivace a s těmi je potřeba umět správně pracovat. V opačném případě budete přicházet o skvělé zaměstnance a ty nové k sobě časem již ani nepřilákáte. Trh práce se mění a co v HR platilo dřív, to dnes již nestačí - ba dokonce to může být i přímo kontraproduktivní. Je potřeba přijmout nový způsob fungování a firemní kultury. S touhle knihou na to budete připraveni!

❤️ Co mi dala: Z hlediska mé práce Scrum Mastera jsem na celofiremní úrovni konečně držela v rukou něco, co jsem mohla dát přečíst našemu tehdejšímu firemnímu HR a managementu a otevřít tak debatu o tom, co u nás ve firmě stojí za to změnit. Na úrovni týmů jsme si vytvořili funkční proces onboardingu nováčků. A já osobně jsem se obohatila o poznatek, jak moc fungování HR v dané firmě ovlivňuje schopnost firmy fungovat v krátkodobém i dlouhodobém horizontu agilně.

4 z 5: Krátká knížečka, budete ji mít přečtenou raz, dva a získáte jasnou představu o tom, jak by mělo fungovat HR oddělení, pokud to s tou agilitou nebo respektujícím přístupem k zaměstnancům myslíte vážně. Škoda jen, že knížka není delší a nemůže si tak dovolit jít více do hloubky!

Kniha je aktuálně k sehnání pouze jako ebook. Zakoupit ji můžete zde: https://leanpub.com/agilnihr