👍 Proč si ji přečíst: Knížka, která se (možná až příliš) snaží jít proti všem motivačním knihám. Nejste spokojení se svým životem a stejně s tím pořád nic neděláte? Fňukáte, že byste měli to a chtěli tamto a přitom pořád jen sedíte na zadku? Autor knížky vám uštědří notnou dávku nadávek a pohrdání a tímto netradičním způsobem se pokusí rozhýbat cosi naštvané ve vás. Věta "Stačí, když se budete řídit naším blbuvzdorným (a vtipným) návodem, a zakrátko se z ufňukané bábovky stanete rockovou hvězdou," vystihuje dikci knihy poměrně dost přesně. Je pak jen na konkrétní osobnosti čtenáře, jak moc mu tento způsob komunikace přijde motivující a podle toho tuto knihu volte (nebo ne).

❤️ Co mi dala: Nooo, před rokem a půl, když jsem tuto knihu dočetla, byla moje tehdejší první slova tato: "Tohle byla nejdebilnější knížka, jakou jsem kdy četla! Naprosté dno seberozvojových knih. Vůbec nechápu, proč si zrovna tahle zasloužila překlad do češtiny...". Od té doby ji ještě stihlo pár knih v debilitě předčít, tak musím své hodnocení z původní 1⭐ zvednout na 2, protože aspoň v náznacích nějakou informační hodnotu nesla a v jádru souhlasím s tím, že se občas ze všeho dělá možná až příliš velká věda a stačilo by se jen pořádně hecnout. Ale je to 2⭐ s ušima ohoblovanýma až na dřeň. Nicméně abych to zkrátila: knížka mi přinesla především často opakovanou větu "no to si snad dělá p*del". To bylo asi tak všechno.

2 z 5: Knížka mi přišla podobně nesmyslná jako obrázek, který jsem k ní pořídila. Autor dělá z čtenáře nekompetentního blbečka, rádoby vtipné komentáře na mě působily naprosto trapně a rady typu udělej / nedělej ("máš trému? no tak ji neměj!"), ty zas považuju za absolutně k ničemu. Ale ok, na někoho může to, že ho někdo nazve padavkou a nakáže “jdi a udělej 1.,2.,3.” (aniž by řekl proč nebo by šel po podstatě problému) fungovat. Beru to. A pokud jste to vy, potom je tohle ta pravá kniha pro vás. V opačném případě se jí vyhněte obloukem.