*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Zatím jsem ještě nečetla "Sedm principů spokojeného manželství" od stejnojmenných autorů, takže teď budou ty mé první dojmy takové polovičaté, ale věřím, že do doby, než napíšu plnohodnotnou recenzi, už budu moct poreferovat i o rozdílu mezi těmito dvěma knihami.

Na knížce se mi líbilo, že neobsahovala jen teorii, ale i menší jednoduché úkoly, které můžete v páru nebo jako samostatný partner (pokud to chcete zkusit nejdřív sami) plnit. Zároveň vás knížka připraví i na možné překážky, na které můžete během plnění úkolů narazit, a poví vám, jak je překonat.

Každopádně i pokud se vám nechce dělat žádná cvičení, kniha určitě stojí za to. Je přínosná i v rovině pouhého načerpání informací. Třeba o tom, jak se to má se sexem v dlouhodobých partnerstvích. A proč se v nich sex už nevyskytuje tak často. A že to nemusí být nutně špatně. Anebo jo. Záleží, co je příčinou a jak se k tomu stavíte. A je to možná mnohem překvapivější zjištění, než si můžete myslet.

Takže za mě: čtivá, praktická, snadno uchopitelná kniha, kterou se oplatí přečíst, a to i když máte třeba pocit, že vám to v partnerství zrovna klape. Pomůže vám připomenout, jak moc důležité je nepřestat tu kytku zalévat…