👍 Proč si ji přečíst: Jestli rádi čtete o inspirativních osobnostech, Richard Branson vám nesmí uniknout! Pokud autora neznáte, je to britský podnikatel, excentrický miliardář a majitel značky Virgin. Aktuálně mu je 70 let a fušuje prakticky tak nějak do všeho, od světového míru až po komerční lety do vesmíru. Jedná se o jeho druhou autobiografii (první byla "Losing My Virginity"). Je psaná formou příběhů, které by se daly rozdělit do 4 tematických kategorií: rodinný život, technologie, zážitky s Virgin a snaha o pozitivní změnu světa. Dočtete se poutavé informace nejen o životě tohoto zajímavého člověka, ale také o dalších velikánech a celebritách, se kterými se za svůj pestrý život setkal (najdete zde například několik pikantních historek o Trumpovi či Muskovi nebo sdílení velmi inspirativních setkání s Nelsonem Mandelou a s dalšími výraznými osobnostmi tohoto světa).

❤️ Co mi dala: Ne všechny příběhy mě bavily. Tam, kde autor popisoval vývoj vesmírných letů nebo historii vzniku různých firem pod značkou Virgin, to pro mě nebyla úplně užívačka. Naopak části, které se týkaly jeho snů, velkých vizí a snahy změnit svět, tam jsem na sebe nechala inspiraci přímo stříkat 🙂 Bavily mě i příběhy z osobního života, zejména když v nich vystupovaly nějaké známé osobnosti, které jsem tak měla možnost poznat skrz jeho vlastní optiku. Člověk se asi při čtení neubrání pocitu, že je jeho vlastní život v porovnání s tím Bransonovým značně nudný, pomalý a že nevyužívá naplno svůj potenciál 😀 Na druhou stranu, tenhle zápřah a s ním spojený stres není pro každého. Myslím, že je tak fajn nechat se jeho příběhy trochu pošťouchnout, nic se však nemá přehánět 🙂

4 z 5: Chvílemi je kniha přemírou PR, chvílemi zbytečnou sebeobhajobou, chvílemi bulvárkem, ale hlavně: z největší části byla obrovskou inspirací! Určitě si ji přečtěte, tahle autobiografie by vydala za 7 životů!