*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Knížka, kterou ocení nejen Scrum Masteři a Agilní koučové, ale také vedení IT firem, produkťáci digitálních produktů, firemní právníci, procurement a další lidé, kterým už leze na nervy, kolik sil a energie je stojí tvorba smluv, proces výběru vhodného dodavatele a nastavení agilní spolupráce mezi dodavateli a zákazníky.

Tenká knížka napsaná v jednoduché angličtině, schramstnete ji raz dva. Její autor Jaroslav Procházka je navíc praktik s letitou zkušeností z českých firem, takže se nejedná o žádnou hučikuči teorii, která vám bude k prdu, nebo by se hodila maximálně tak do jiného kulturního prostředí.

Naopak! Ať už jste na jedné nebo druhé straně smlouvy, knížka vám přinese jasnou a prakticky uchopitelnou inspiraci, jak konkrétně při výběru partnera postupovat a jak docílit toho, že pro vás bude agilní forma spolupráce oboustranně funkční.

Na tyhle věci se mě lidé na školeních často ptají, tak moc ráda říkám, že je konečně mohou někde najít v ucelené formě, a to tady, takže pokud je pro vás kontext nastavování agilní spolupráce s externisty relevantní, má ode mě tato kniha absolutní doporučení!