👍 Proč si ji přečíst: Knížka zaměřená na čistý time-management. Podle autorů bývá častou příčinou selhání v plnění našich cílů právě nevhodná délka pro jejich plnění - buďto si je dáváme na příliš dlouhou dobu (rok a více) a ztrácíme tím momentum, nebo plníme jen dílčí úkoly na úrovní dnů a týdnů bez společného cíle, který tyto úkoly zaštiťuje, takže se nám ztrácí nějaká kontinuita a hmatatelný pokrok směrem k našim vizím. Z toho důvodu autoři představují přístup nastavování a plnění cílů v tříměsíčních cyklech. Pomocí otázek a cvičení vám kniha pomůže s nastavením vize, 12 týdenního plánu, měření pokroku směrem k cíli a reflexi toho, jak si počínáte.

❤️ Co mi dala: Musím říct, že mi až na klasické povzbuzení k revizi mého stávajícího systému plánování, které pociťuju u čtení každé knížky zaměřené na osobní produktivitu, nedala vůbec nic 🤷‍♀️ Cítila jsem se tou knihou dokonce dost podvedená - celou první polovinu knížky mi autoři slibovali něco "převratného", abych nakonec zjistila, že nepřišli s ničím novým, jen vzali pár pouček z jiných time-managementových knížek a vypíchli zrovna tu kadenci tří měsíců, kolem které následně udělali celý hype, na kterém je kniha postavená.

2 z 5: Tuhle knihu bych osobně fakt nedoporučila. Celou dobu to bylo jen mlácení prázdné slámy a na konci pokus o prodej služeb obou autorů. Až na dvě kapitoly, které mě vedly k určitému zamyšlení nad tématem způsobu emocionálního prožívání změny, to byl prakticky ztracený čas. Pokud jste v oblasti time-managementu nováčky a popis knihy vás zaujal, pak si raději přečtěte knihu Zázračné ráno od Jeffa Sanderse, obsahuje to samé, plus je v ní míň prodeje a víc přidané hodnoty.