👍 Proč si ji přečíst: Viděli jste někoho, jak si dělá poznámky formou obrázků, a chtěli byste si to také zkusit? Tato knížka vám ukáže, že na tom není nic těžkého a všechno vás od základů naučí. Dokonce ani nemusíte umět kreslit! Zjistíte, na co všechno se dá skečnouting využít, jak dokázat přetavit informace do kreseb a obrázků a jak se dají následně různým způsobem na papíře organizovat, jak se naučit kreslit nejčastěji používané prvky a taky jak časem své skečnotes potunit tak, aby měly váš osobitý styl a mohli jste třeba pomýšlet i na to, že byste jednou ze své záliby udělali i něco víc než jen pouhý koníček

❤️ Co mi dala: Na konferencích jsem vždycky zvědavě očumovala přizvané profíky, kteří přímo před našima očima vyčarovali svá skečnote-díla, utírala jsem si slinu zírajíc na slečnu, která seděla hned vedle mě a dělala si vlastní skečnotes - ta vám měla tak překrásný notes a tolik úžasných písátek! Nikdy jsem se ale neodhodlala zajímat se o to víc, protože jsem za tím vším tušila obrovskou vědu. Jakmile jsem se ale dostala k této knížce, byla jsem mile překvapená, jak se dá fakt začít úplně od nuly. Navíc mi vnukla nápad, jak skečnotes využít - psát poznámky jsem si pomocí nich nechtěla (mám svůj systém, který mi vyhovuje), ale nikdy mě nenapadlo, že bych je vlastně mohla využít k psaní deníku - jeho psaní jsem už dlouho odkládala, ale jakmile jsem mu dala tento obrázkový rozměr, vytrvala jsem a začalo mě to dokonce i bavit. Mám díky tomu velmi barvitě zaznamenány poslední dny před porodem, které pro mě mají díky kresbám daleko silnější vzpomínku.

4 z 5: Vizuálně originální knížka psaná formou skečnoutingu. Budete ji mít prolítlou za chvilku, čtení vás bude bavit a zároveň se dozvíte všechny potřebné základy pro to, abyste mohli se skečnoutingem začít. Zjistíte, že to není zase tak těžké, a kniha vám dodá sebevědomí do prvních pokusů. Pokud vás skečnouting vždycky fascinoval nebo si zkrátka jen rádi děláte poznámky svým osobitým stylem, tahle knížka je super zdroj pro vaše první krůčky!