*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Tahle kniha!

Zachránila mi zdravý rozum na mateřské. Měla by se povinně rozdávat v porodnici. Beze srandy.

Jak jsem říkala, že je za mě nejlepší kniha o rodičovství AHA! Rodičovství, tak tahle stojí hned vedle ní. Jedna teoretická a druhá z praktického života. Života jedné mámy, která si se svou malou dcerkou Olívií prochází vším, co spousta rodičů dobře zná (odmítá kočár, je to normální? jsou jí čtyři a pořád spí s námi, je to normální? nechce bundu, mám ji nechat jít ven bez ní? rozčílila se kvůli novému oblečení, co s tím?...).

Knížka mi přinesla jednak velkou úlevu, že nejsem jediná, kdo si zažívá podobné situace, a pak zejména tolik potřebné ujištění, že moje intuice ohledně rodičovské role a vnímáním potřeb prcka absolutně nezklamala a je potřeba ji jen následovat s větší jistotou. Protože aktuální veřejné vyobrazení toho, jaké to je, mít malé dítě, je podle mě absolutně zcestné a zasloužilo by si už zásadní redefinici v souladu s novodobými výzkumy.

Pro rodiče dětí do 3 let, kteří rezonují s respektujícím přístupem k dítěti, bude tato kniha úlevnou terapií nebo snadno čitelnou studnicí informací - fakt si ji musíte přečíst!

〰〰〰

📚 Kniha se zaslouženě dostala i do mého výběru TOP 10 + 2 knih roku 2023.