👍 Proč si ji přečíst: Autorem knihy je Miky Škoda - dobrodruh, který má i v tak mladém věku na svědomí už několik iniciativ, které si dávají za cíl pomoci lidem vybočit ze společenských stereotypů a odvážit se žít život podle sebe. Celou touhle knihou se snaží na svém příkladu ukázat, že to, že někam nezapadáme, ještě neznamená, že jsme divní, a je to jen o tom najít si vlastní cestu. Společně s ním budete zažívat cestování po světě na vlastní pěst, náročné výstupy na hory i první nezdary v podnikání. A pak i několik náročných životních situací, u kterých pro vás může být velmi inspirativní to, jak je Miky dokázal zvládnout a ustát. Pak vám teprve dojde hloubka této knížky, která fakt není primárně o životě "nějakého" kluka, ale o tom, že ať už se ti v životě stane cokoliv, ať cokoliv poděláš, vždycky je z toho časem cesta ven.

❤️ Co mi dala: Kdybych Mikiho neznala, říkala bych si, proč mám číst o životních zážitcích nějakého 28. letého mladíka. Tohle je nakonec to mé proč: na začátku mi bylo sympatické, že už v mladém věku přemýšlel jinak a kladl si zajímavé otázky. Pak mě oslovila jeho odvaha, s jakou do věcí šel. Smála jsem se nad tím, jaké se mu staly fuckupy. A pak už jsem se těm fuckupům nesmála, protože jsem přemýšlela, jestli bych sama dokázala některé fakt hard věci, které už v tak mladém věku zažil, ustát takhle jako on. Díky tomuhle pro mě knížka představovala velký seberozvojový posun ve vnímání rizika a nezdarů.

4 z 5: Životní příběhy mladého dobrodruha Mikiho Škody vám přirostou k srdci. Ve spoustě situací se najdete a ve spoustě zaplat pánbůh ne. Ale přesto se budete i z nich učit. Myslím, že jde o velmi inspirativní knihu, ať jste Mikymu věkem blízko nebo daleko. Bude to nejspíš i velmi poučné čtení pro vaše potomky - někde jsem se už vyjádřila, že je Miky něco jako novodobý Mirek Dušín a děti se od něj mohou opravdu mnoho dobrých věcí naučit, takže jestli vás knížka zaujala - nechte ji klidně kolovat po celé rodině 😉