👍 Proč si ji přečíst: Máte rozpracovaných příliš mnoho věcí najednou? Přijde vám všechno stejně důležité a nedokážete účinně prioritizovat? Je váš posun směrem k cílům neúměrně malý vůči k tomu, kolik hodin trávíte prací? Pak na tuto knížku rozhodně koukněte! Je to obrácená time-managementová kniha - nechápe produktivitu jako vysoký výkon za účelem dosahování materiálních úspěchů (za cenu, že se udřete jako kůň), ale jako schopnost věnovat se v daný okamžik pouze těm správným věcem. Nenaučí vás tedy to, jak stihnout co nejvíce, ale bude vás naopak v duchu esencialismu nabádat k dlouhodobé udržitelnosti - k chytrému nakládání s vaším omezeným časem a soustředění se na ty správné věci tak, abyste jednou skutečně svých vytoužených cílů dosáhli.

❤️ Co mi dala: Největší hodnotu mi do života přinesla otázka, kterou jsem si i napsala na kartičku a vystavila vedle monitoru: "Co je tou JEDINOU VĚCÍ, kterou když udělám, všechno ostatní bude snazší nebo zbytečné?" Knížku jsem četla v době, kdy jsem toho měla rozjetého příliš mnoho najednou, a nedokázala jsem na všechno kouknout střízlivým pohledem a dát sbohem věcem s nejmenším potenciálem. Kniha mě dokázala skvěle naladit na maximální focus - jako by mi posvítila do tmy baterkou a já jsem najednou neměla problém zbavit se všeho, co zůstalo ve tmě či pološeru.

5 z 5: Tohle byla zase jednou knížka, u které jsem nechtěla, aby skončila. Ono ne že by v ní bylo něco tak zásadně nového, ale způsob, jakým ke čtenáři promlouvá a jak dává informace do souvislosti, z ní dělá krásně čtivou a velmi povzbuzující knihu. Za mě rozhodně pecka knížka, která může pomoct nahodit motivaci level milion 💪