👍 Proč si ji přečíst: Pokud se vám často stává, že ráno přicházíte do práce s jasnou myšlenkou, co dnes určitě chcete stihnout, a pak večer odcházíte s tím, že jste dělali všechno jenom ne to, co jste měli v plánu, tohle je knížka pro vás! Stává se to zejména znalostním pracovníkům - pořád nějaké meetingy, emaily, bombardování od ostatních kolegů, kteří stále něco potřebují, manažer, který vás úkoluje, a na konci dne máte pocit, že jste pomohli splnit úkoly všech, jen ne ty svoje. A popravdě člověk ani nemusí chodit do práce, aby se mu stávalo, že místo práce na důležitém osobním projektu raději řeší spoustu jiných ptákovin, protože se nechá zahltit, ztratí se v prioritách nebo prostě a jednoduše ty důležité věci prokrastinuje. A přesně o tomhle je tato kniha. Nabídne vám několik praktických způsobů, jak je možné k prioritizaci úkolů a vašemu time-managementu přistupovat, tak, aby se vždy primárně dostávalo na to důležité. Na to pro VÁS důležité.

❤️ Co mi dala: Přečetla jsem už tolik knih o osobní produktivitě (moje malá obsese), že jsem do této šla s úplně nulovým očekáváním, že se dozvím něco nového. A ejhle, knížka nakonec fakt obsahovala několik zajímavých time-managementových tipů, které jsem dosud neznala! Navíc velmi použitelných. Vlastně bych si přála, abych si ji bývala byla přečetla v době, kdy jsem ještě pracovala v korporátu - určitě bych tehdy jejich tipů využila mnohonásobně víc, než v devátém měsíci těhotenství, kdy jsem se ke knize reálně dostala 😀 I tak mi ale pomohla, a to zejména v utřídění priorit pro následné období, kdy se vše točilo hlavně kolem miminka a já se v drahocenných minutách jeho spánku snažila věnovat svým projektům. Nikdy jsem nebyla tak dobrá v osekávání svých aktivit na tu nejprioritnější dřeň jako za podpory této knihy!

4 z 5: Je to trochu starší kniha, takže je psaná ještě tím klasickým stylem time-managementových knížek, kde se ještě tolik nebrala v potaz psychologie člověka a tak nějak se předpokládalo, že dokážeme fungovat jako roboti, kteří si pouze potřebují správně uspořádat úkoly a pak už je jen jeden po druhém odbouchávat. Ale pokud hledáte přímo jen knihu, která vám pomůže nastavit nějaký systém pro organizaci vašich úkolů, může vám být tato knížka ve vhodném kontextu zajímavou inspirací. Nejen z hlediska konkrétních postupů, ale i toho, jak budete o svých prioritách přemýšlet.