Dvoudenní konference věnovaná agilnímu způsobu vývoje, kterou jsem pravidelně navštěvovala od roku 2014. Pořádala ji Aguarra a mívala vždy velmi dobrou kvalitu - své myšlenky a zkušenosti sem přijížděly sdílet hvězdy agilní scény z celého světa.

Backround

Konference byla pořádaná od roku 2011 a spolu s Agile Prague tehdy tvořila jednu ze dvou světových konferencí pořádaných v České republice.

Poslední ročník konference se konal v roce 2018, poté se cesty obou organizátorů (Michal Vallo a Jarka Ceplechová) nadobro rozešly. Aktuálně Jarka Ceplechová pokračuje v pořádání vlastních agilních konferencí a dalších eventů pod značkou Edutrea. Přestože konference tedy již aktuálně v dalších ročnících nepokračuje, mohly by vás zaujmout alespoň záznamy z ní. Michal Vallo, který je jejich vlastníkem, je svého času prodával, pokud by vás tak program některého z uplynulých ročníků zaujal, můžete jej zkusit ohledně toho kontaktovat. Přednášky to totiž byly skvělé a byla by škoda, kdyby upadly v zapomnění!

Fotka z konference, na které je záběr velkého sálu plného lidí - vzadu se na plátně promítá prezentace a na pódiu zrovna stojí jeden z řečníků.

O konferenci

Každý rok na této konferenci vystupovali především zahraničí hosté. Nejčastěji se jednalo o autory nových konceptů a knih s agilní tématikou a také reprezentanty firem, jejichž kulturou a způsobem fungování by se mohla inspirovat nejedna česká firma.

Dvoudenní program obvykle zakončil nějaký excelentní speaker, takže člověk z konference vždy odjížděl inspirovaný, motivovaný a s dobrou náladou. Konference se navíc mnoho let pořádala v Brně, takže jsem na ni vždy potkávala spoustu známých tváří. Přesun do Olomouce sice o něco zhoršil dostupnost, ale za to přinesl skutečně velmi krásné a reprezentativní prostory, ve kterých byla radost se pohybovat. Organizace byla vždy na jedničku, atmosféra skvělá, jídlo chutné, no prostě vždy šlo pro mě o velmi příjemnou záležitost, kterou jsem ani jeden ročník nevynechala.

Fotka mě na konferenci, jak sedím v publiku a mobilem soustředěně pořizuju fotku jednoho ze slidů právě probíhající prezentace.

Co mi to dalo

Lidé se mě často ptají, jak jsem jako Scrum Master začínala (pokud tenkrát tuhle práci dělal někdo bez IT vzdělání, byla to dost nezvyklá věc, tím spíš když jste začínali úplně na zelené louce a ještě k tomu jste byli holka🙂). Tak bylo to přesně díky této konferenci, kterou jsem se v roce 2014 čerstvě po CSM certifikaci rozhodla za své poslední ušetřené peníze navštívit. Zde jsem při závěrečném losování tomboly vyhrála hlavní cenu (zapůjčení Volva na víkend) a když jsem si ji šla před plný sál lidí převzít, využila jsem možnosti poděkovat do mikrofonu a přitom řekla, že kdo mě zaměstná jako Scrum Mastera, tomu tuto cenu přenechám. A ono to vyšlo 🤗🙂 Za týden už jsem klusala na pohovor do tehdejšího AVG a následně zde nastoupila jako Scrum Master.

Fotka mě z konference, jak sedím v publiku a spokojeně se usmívám nad tím, co slyším.

Info

Oficiální stránky konference najdete na agiliaconference.com - odkud jsou také použity fotografie v blogpostu.