*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Ze začátku pro mě byla knížka trochu zklamáním - čekala jsem životopis, kde se dozvím víc o Obamově dětství, o tom, co jej formovalo, jaké byly jeho sny, způsob uvažování, atd. Jo, něco málo tam bylo, ale v porovnání s tím, co všechno jsem se dozvěděla o americké ekonomice a politice, o hospodářské a klimatické krizi, o mezinárodních vztazích a válkách, to bylo teda v hrubém nepoměru 😀

Musela jsem přežít první třetinu knihy věnovanou volební kampani a čistě americkým záležitostem, jako je jejich hospodářství, politické třenice, systém zdravotní péče, apod. To mě hrubě nebavilo a bez audioknihy bych to nedala.

Pak už pro mě byla knížka mnohem zajímavější - zejména vyprávění o politických vyjednáváních s ostatními státy ohledně různých věcí, to bylo napínavé jak detektivka.

Pro mě ve výsledku zajímavá kniha a určitě si přečtu i její pokračování, až u nás vyjde. Jinak super kombo tvoří i společně s biografií jeho ženy Můj příběh - teprve z obou dohromady jsem získala ucelenější pohled na život v Bílém domě a výkon funkce prezidenta USA.

A mnoho věcí jsem díky tomu zpětně přehodnotila i co se týče paní Obamové, ale o tom víc pak jednou, až budu psát kompletní recenzi…