Dvoudenní seminář pod vedením Jiřího Kunčara, který je jedním z nejzkušenějších koučů v ČR a hlavně úžasným člověkem se srdcem na pravém místě

Backround

Jako milovnice seberozvoje jsem se chtěla naučit pomáhat v rozvoji i ostatním lidem. V roce 2013 jsem proto absolvovala dva na sebe navazující víkendové semináře Základy koučování I. a Základy koučování II. na Pražské vysoké škole psychosociálních studií, které byly otevřené i pro širokou veřejnost. Za znatelně (!) menší obnos peněz jsem si tak mohla ověřit, jestli by to bylo něco, co by mě bavilo a do čeho by se mi oplatilo investovat další peníze.

O semináři

Berte tento seminář jako základní intro do koučování. Po jeho absolvování se z vás nestane kouč a pravděpodobně ani nebudete schopni využít koučovací techniky v praxi (ne nadarmo koučovací výcviky běžně trvají i několik měsíců, aby se je člověk skutečně naučil správně a efektivně využívat), ale budete mít naprosto jasnou představu, co koučování obnáší, co je a není zodpovědností kouče a vyzkoušíte si na vlastní kůži několik koučovacích technik. Zkrátka díky tomuto semináři můžete zjistit, jestli by to bylo něco pro vás, a teprve pak se rozhodnout, jestli se vám vyplatí investovat peníze do regulérního (a ne úplně levného) koučovacího výcviku.

Zde je aktuální oficiální popis semináře z webu organizátora:

"Na semináři se seznámíme s historií koučinku a jeho vývojem, pochopíme jeho podstatu, naučíme se základní strukturu koučování a vyzkoušíme si klíčové nástroje využívané při koučovacím rozhovoru. Jednotlivé části obsahují teorii, ukázku a vyzkoušení. Vždy jak v pozici aktivního kouče, tak i v pozici člověka, kterého kouč doprovází při řešení jeho témat. Je ponechán velký prostor pro dotazy, sdílení a nacházení své vlastní a jedinečné cesty při učení se novému. To vše v atmosféře respektu, důvěry, svobody a vzájemné úcty.

Co se na semináři dozvíte:

Co mi to dalo

Díky těmto dvěma kurzům jsem si prošla fází "to je blbost", přes "není to blbost, ale není to nic pro mě", až ke zjištění, že jde o značně užitečnou dovednost, pokud chcete pracovat s lidmi nebo i s celými týmy. Ne proto, abyste uměli "měnit" lidi kolem sebe, ale abyste dokázali v první řadě porozumět především sami sobě a dokázali se sebou účinně pracovat, díky čemuž pak dokážete i účinněji pracovat s ostatními lidmi v rámci jejich seberozvoje.

Na základě této zkušenosti jsem se pak rozhodla absolvovat i Akreditovaný koučovací výcvik (ICF) v rozsahu 120 h.

Info

Seminář je stále ještě pravidelně vypisován i v roce 2022 - všechny budoucí termíny najdete na stránce Pražské vysoké školy psychosociálních studií. Hledejte ho pod názvem "Základy koučování". Cena za dva dny je 1 750 Kč. Pro začátečníky naprosto ideální záležitost za hubičku!