👍 Proč si ji přečíst: Pokud pátráte po výjimečné time-managementové knížce, u které je velká šance, že s vámi dokáže aspoň trochu pohnout, právě jste na ni narazili! Z hlediska dlouhodobého i krátkodobého plánování osobních (nikoliv pouze pracovních!) cílů a nastavení kroků k jejich dosažení nechybí knize snad vůbec nic podstatného. Její největší přednost se ale skrývá v tom, že nepracuje jen s racionální částí mozku (udělej X, Y, Z), ale zároveň s tou emocionální (ale když mně se nechceee). Vážně je tak po jejím přečtení velká šance, že dokážete sami sebe přesvědčit, abyste nakonec opravdu všechno, co jste si umanuli, zvládli - nebo minimálně aspoň to, co skutečně chcete. Autor zároveň dokázal hezky popsat i obvyklé svízele, které nás mohou po cestě potkat, a přidal i velmi efektivní rady, jak s těmito překážkami na cestě za svými cíli pracovat.

❤️ Co mi dala: Na začátku mi knížka přišla jako další obyčejná time-managementová příručka. Stejná, jako mraky jiných. Ale zhruba od půlky už jsem začala vidět její výjimečnost. Právě to její zaměření na realistickou proveditelnost a udržitelnost, jí dává úplně jiný rozměr. Plus to, že se nezaměřuje jen na pracovní oblast, ale pomáhá zvědomovat i cíle, které si týkají našich vztahů, zdraví a dalších běžných aspektů našeho života. V době, kdy jsem ji četla, bylo juniorovi zrovna 6 měsíců. Co vám budu povídat, tehdy jsem hledala čas i na to, abych si umyla zuby, takže jsem její aplikaci musela pojmout hodně zlehka - vybrala jsem si jen jedinou oblast pro zlepšení, a to oblast blízkých vztahů. A povedlo se mi tehdy opravdu mnohé zlepšit. Od té doby je mým velkým přáním vrátit se k ní jako ke svému průvodci při pravidelných zamyšleních na konci roku.

5 z 5: V knize nenajdete ptákoviny - návody a doporučení v ní opravdu fungují a mohou pomoct zhola každému, kdo má intenzivní zájem se někam posunout. Ať už chcete zlepšit oblast vašeho pracovního života nebo toho nepracovního, vaši finanční situaci, duchovní, intelektuální nebo emocionální stránku vašeho života, fyzickou, manželskou, rodičovskou nebo společenskou oblast, u všech těchto životních aspektů vám bude kniha výborným průvodcem. Mně osobně byla v mnohém inspirací, a to jsem si myslela, že už mě v této oblasti nemůže nic překvapit. Určitě můžu doporučit!

📚 Knížka se zaslouženě dostala i do mého výběru TOP 12 knih roku 2022.

*Pokud knihu koupíte ZDE, dostanete na ni po zadání kódu “agilefluencer” 20% slevu.