👍 Proč si ji přečíst: Rádi byste do svého života zařadili pár nových rutin a chybí vám inspirace? Chtěli jste vždycky vyzkoušet zdravé návyky typu meditace, otužování, apod., ale chyběl vám ten správný impuls? Baví vás výzvy typu "vyzkoušej na týden dělat XY"? Pak je tahle kniha pro vás jako stvořená! Leo Babauta se ve svých knihách zaměřuje na zvyšování produktivity a zkvalitňování života a tuto knihu pojal jako soubor 52 týdenních výzev, změn a zamyšlení, které by vám svou podstatou měly každá nějakým způsobem váš život vždy o kousek víc zkvalitnit. Všechny kapitoly jsou velmi krátké (1-3 strany) a obsahují přesný popis toho, jak v rámci každé týdenní změny postupovat - za rok tak můžete svůj život obohatit o spoustu nových kvalit!

❤️ Co mi dala: V první řadě to byla zábava! Některé navrhované změny z knihy jsem už dělala z dřívějška, ale většina z nich pro mě byla nová a moc mě bavilo je zkoušet. Dostala jsem se tak i k rutinám, do kterých by se mi samotné nechtělo nebo které by mě ani nenapadlo zkusit. Spoustu z nich jsem si nakonec ve svém životě nadále zachovala a dodnes v nich pokračuju.

4 z 5: Moc se mi líbil nápad týdenních změn vydaný v jedné knize, která - pokud se jí člověk skutečně nechá inspirovat - může velmi pomoci změnit pozitivně kvalitu života k lepšímu. Za mě škoda, že knížka ve své druhé půlce trochu ztrácí dech a výzvy už mi přišly méně zábavné nebo nápadité, jinak by kniha určitě dostala 5⭐. Jako doplňkové čtení ke této knize, které rozšiřuje informace o pozadí jednotlivých změn a výzev, doporučuji knížku Stop prokrastinaci!